Първоначално публикувано от Z:)m
Известие
Collapse
No announcement yet.
помпа съеденител на 155-ца
Collapse
X
-
Ама и вие как се изказахте неподготвени..... как от помпи ще се втвърди педала или от заминал съединитъл. Обикновенно с времето ламелите на притискателния омекват тъй че като се износва омеква и педала. Всичко зависи от въпросните ламели на притискателния като пък тяхната твърдост зависи от марката и възраста им. тъи че обикновенно при по твърд педал означава че притискателния е нов (ама това е само теоритично предположение ) може просто да е на марка с твърди ламели.тй че ако не е страшно твърд и да е трудно за каране си действай и не го мисли.
Comment
-
...а възможно ли е причината да е в сервоусилвателя?!
Извинете ме, ако въпроса е твърде тъпAR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Първоначално публикувано от Z:)mИскам и аз да се включа тук, но по-скоро с питане, отколкото със съвет:
От известно време (от както съм си купил колата) имам съмнения, че педала на съединителя ми е е адски твърд. Все си мислех, че може би това си му е нормалното състояние, но един ден се качих на алфата на един мой колега (неговата е 1.8TS) и установих, че педала на съединителя му е чувствително по-мек.
Къде може да е причината?! Дали и аз трябва да си ремонтирам помпите?
Предварително искам да кажа, че и двете помпи съм ги оглеждал и не съм установил течове по тях.
П.С.
ако модераторите решат, че това мнение е за нова тема, нека я сменят, моля!
Ако твоя педал е твърд, то значи че пластините са ти твърди и не е болка за умиране
Ако колата си превключва нормално и не буксува, то значи си я карай и не си внушавай разни нещаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от gigiАма и вие как се изказахте неподготвени..... как от помпи ще се втвърди педала или от заминал съединитъл. Обикновенно с времето ламелите на притискателния омекват тъй че като се износва омеква и педала. Всичко зависи от въпросните ламели на притискателния като пък тяхната твърдост зависи от марката и възраста им. тъи че обикновенно при по твърд педал означава че притискателния е нов (ама това е само теоритично предположение ) може просто да е на марка с твърди ламели.тй че ако не е страшно твърд и да е трудно за каране си действай и не го мисли.
вкарай малко корекции че не ми се пише
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от gigiАми то туй с ламелите каза че като са меки е нов а твърди стар ама виж че и Додо155 твърди като мене пък на две коли така ми се получава че като го смена и се втвърдява леко, ама и ти с Енъо сте двама че и разбирате та знам ли вече и аз
С това ТУРБО старият ще го пилне като сиренеsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155Първоначално публикувано от gigiАми то туй с ламелите каза че като са меки е нов а твърди стар ама виж че и Додо155 твърди като мене пък на две коли така ми се получава че като го смена и се втвърдява леко, ама и ти с Енъо сте двама че и разбирате та знам ли вече и аз
С това ТУРБО старият ще го пилне като сирене
а на тема твърд-мек
някои от вас знаят, че моя е ЗВЕРСКИ твърд, но и двата пъти като съм свалял скорости и Бобо и Румен и Чавдар са го гледали , и са казвали че не е за смяна...
22000км карам така, левия крак понякога ме боли след продължително каране из задръстванията.... "педала" се опитва да ме метне на задната седалка, но нито буксува, скоростите влизат по масло...
та незнам ....'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Като се е почнала статистиката, и аз да запиша: моят съединител не ме мята чак на задната седалка, но е също доста твърд - примерно, трудно го натискам докрай, без да си вдигам петата от пода
Иначе си отделя/зацепва културно (има си фази на пълно отделяне, полусъединител и т.н.), нямам проблеми със смяната на скоростите.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Не знам на 155 как е съединителя, но на времето ми се е случвало на Москвето на бащата, та и там съединителя е с две помпи свързани с маркуч /същия като на предните спирачки/, та въпросния маркуч с времето се разлага от вътре и се образува нещо като тапа постепенно, и се стига до познатите симптоми, колата потегля като автоматик, педалана съединителя е адски твърд и т.н., та и ако на 155-цата е с маркуч, що не го проверите, може проблема да е с елементарно решение!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Абр вие сте много интересниние с еньо бая съединители сме сменили и за тва така говориме а вие ?
П.С. Това че съединителя не е износен но е твърд означава че просто не е много хубавиначе си върши работа
Моя съединител е ТУРСКО ВАЛЕО и който го е натискал знае какво е хубав съединител
Много съм говорил с всякви спецове и според всички валеото в МОМЕНТА е най-доброто0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment